Danske skoler er valgt til verdensomspændende netværk af innovative skoler

Release Date: 
August 10, 2016

Ashoka, verdens største organisation for social forandring, står bag et globalt netværk af innovative skoler. I dag annoncerer organisationen, at de to danske skoler True North Efterskole og Ørestad Gymnasium er de første skoler i Danmark, til at blive en del af netværket.

Efter en grundig udvælgelsesproces, blev True North Efterskole og Ørestad Gymnasium udnævnt til de første danske Ashoka "Changemaker Schools." Det globale netværk understøtter innovative skoler, der styrker studerende, ved at udstyre dem med grundlæggende færdigheder i empati, kreativitet, lederskab og teamwork – så de studerende let kan identificere og løse sociale udfordringer. 

”I en tid med hurtige sociale forandringer og store udfordringer, er det afgørende, at unge opnår egenskaber som empati, kreativitet, ledelse og samarbejde. Skolesystemet skal fremmer morgendagens borgere og ledere og sikre, at de studerende har mulighed for, og mod til at skabe positiv social forandring i deres eget liv og i samfundet omkring dem. True North Efterskole og Ørestad Gymnasium er eksempler på sådanne skoler.” Maja Frankel, direktør Ashoka Scandinavia.

True North Efterskoles vision er, at inspirere og udvikle den næste generation af unge. De er kendetegnet ved at, de løfte den enkelte elev, til at udvikle deres eget potentiale og bidrage positivt til samfundet, gennem hele livet. True North mener, at skolens pligt at frigøre potentialet i alle studerende, i deres egen søgen efter at skabe en bedre verden.

"True North Efterskole er både stolt og beæret over, at blive en del af Ashoka Changemaker School program. Skolen har fra starten været tiltænkt, at være en forbillede-skole for, hvordan vi gør unge klar til livet i det 21. århundrede. Vi ser derfor frem til både at lære fra de andre i Ashoka Netværket, samtidig med at vi glæder os til den store mulighed det er at, dele vores viden, til glæde for massere af børn og unge rundt om i verden." Nicolai Moltke-Leth, grundlægger af True North Efterskole.

Ørestad Gymnasium er kendt i Danmark som en 100 procent digital skole. De har visionen "i morgen, i dag" som forpligter dem til, at tilbyde en uddannelse, der forbereder unge til at blive forandringsagenter i det lokale og globale samfund. De ser eleverne som aktive producenter, snarere end forbrugere af viden, og har organiseret hold af lærere, til at fremme innovation i undervisningen.

“Via netværket Ashoka Changemaker Schools kommer vi jo til at få en tæt forbindelse med skoler i hele verden, som på mange måder ligner os og har samme ambitioner. Jeg forventer, at vi både kan bruge netværket til at få vores globale udsyn til at blive hverdag her på skolen og blive endnu bedre til innovation og kreativitet, som vi i forvejen lægger stor vægt på” Allan Kjær Andersen, rektor ved Ørestad Gymnasium.

Med titlen Changemaker Skole vil True North Efterskole og Ørestad Gymnasium blive knyttet til et netværk med over 200 skoler, i 28 lande på tværs af fire kontinenter. Skolerne i netværket er forbundet med hinanden til at samarbejde og udveksle erfaringer, kommer i kontakt med Ashokas sociale iværksættere under uddannelse, samt være rollemodeller for den moderne skole. 

Ashoka har i over 36 år fundet og støttet verdens førende sociale iværksættere gennem Ashoka Fellows og givet dem stipendier, samt støtte fra samarbejdspartner, i strategi, økonomi, kommunikation og adgang til et globalt netværk af ligesindet, så de kan udvikle deres organisationer. Ashoka initiativet, Changemaker schools, fungerer på samme måde - men består i stedet af innovative skoler, hovedaktør i uddannelsessektoren, lærere samt Ashoka Fellows, som sammen arbejder med at udvikle skolen. Gennem netværket ønsker Ashoka, at fremhæve disse skoler og støtte dem, i at sprede deres innovative tilgang, til andre institutioner i uddannelsessystemet.

Om Ashoka

Ashoka er verdens førende organisation for socialt iværksætteri og social forandring. I løbet af de sidste 36 år, har Ashoka valgt mere end 3.300 førende sociale iværksættere som Ashoka Fellows, givet dem stipendier, faglig støtte og adgang til et globalt netværk i 87 lande. Ashoka arbejder også med unge, institutioner, virksomheder og enkeltpersoner til øge antallet af forandringsagenter i verden, så alle har den nødvendige frihed, tillid og samfundsmæssig støtte til at identificere og løse samfundets største udfordringer. 

Kontaktpersoner

Ashoka Scandinavia

Emma Lindgren, elindgren@ashoka.org, +46760454425, http://scandinavia.ashoka.orghttp://scandinavia.ashoka.org/ashoka-changemaker-schools-scandinaviahttp://www.changemakerschools.org/

 

True North Efterskole

Trustees Karen Marie Madsen, km@truenorthefterskole.dk, +45 41734127,http://www.truenorthefterskole.dk/

 

Ørestad Gymnasium

Trustees Allan Kjær Andersen, aka@adm.oegnet.dk, +45 82302201, http://www.oerestadgym.dk/